Back to Top

Actueel

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en terugblikken van gerealiseerde projecten binnen ons team.

Wilt u automatisch actuele berichten ontvangen over Van Ketel Industriële Automatisering? Volg ons op LinkedIn.

meten-is-weten

Meten is weten
(juni 2020)


Meten is weten, de techneuten onder ons hebben die kreet allemaal op school wel meegekregen. 4 jaar terug hebben we voor eigen gebruik een simulatiepaneel ontworpen en gebouwd om onze noodstroom besturingsinstallaties uitgebreid te kunnen testen, waarmee we 18 vermogen-schakelaars compleet met 100V/400V meetspanningen simuleren.

Voor de nieuwbouw van een groot ziekenhuis in Nijmegen bouwen we een redundante besturing voor in totaal 32 schakelaars (4 trafo’s, 4 NSA’s), dus ons simulatiepaneel had een broertje nodig. Testopstelling is klaar, nu volgt een uitgebreide droogtestperiode. Meten is weten!


Artikel SPOFs

Het elimineren van SPOF's
(december 2019)


Voor een groot ziekenhuis in het oosten des lands hebben wij een overkoepelende besturing voor de noodstroominstallatie ontworpen en gebouwd, en afgelopen week een succesvolle FAT gehouden. De besturing is geheel redundant ontworpen, en vrij van SPOF’s.

Single Point Of Failure houdt in dat uitval van een enkel component kan leiden tot het niet (juist) functioneren van de installatie. Naar onze overtuiging kan dit niet optreden in deze besturingsinstallatie. Een dubbele accuset, 2 PLC’s, slimme indeling van de stuurstroom beveiligingen, en back-up functies voor de netcontrollers dragen bij aan de hoge betrouwbaarheid van deze installatie.

We zien uit naar de inbedrijfstelling van de installatie, samen met Zwart Techniek en Croon.

Artikel succesvolle afronding

Succesvolle afronding

(september 2019)


Vandaag een constructieve en succesvolle FAT gehouden met onze klant en de eindgebruiker. Weer een complete besturingsinstallatie klaar voor levering, voor de noodstroomvoorziening van een drinkwaterpompstation in Brabant.


Besturing ziekenhuis Zeist

Besturing ziekenhuis Zeist

(2018/2019)


Voor een ziekenhuis in Zeist hebben wij een nieuwe overkoepelende besturing geleverd die de hoofdverdeler van het ziekenhuis bestuurt. De installatie bestaat uit drie transformatoren, twee NSA's en een hoofdverdeler met tien vermogensschakelaars. Om het ziekenhuis tijdens de ombouw operationeel te houden, hebben wij eerst de bestaande besturing omgeprogrammeerd en in bedrijf gesteld met een tijdelijk huur-NSA.

De besturing is geheel redundant uitgevoerd.